Leírás
Tescoma GrandChef tésztanyújtó és vágó gép
A Tescoma GrandChef mechanikus 3 funkciós tésztakészítő gép tökéletes választás friss,
házi tészta elkészítéséhez, legyen az taglioni, fettuccine, lasagne vagy levesmetélt.
Az első osztályú rozsdamentes acélból és minőségi fémből készült tésztanyújtó és -vágó gép masszív csavarral rögzíthető az asztalhoz,
ami biztosítja a stabilitást használat közben. A gép egyszerűen használható, és könnyedén készíthet vele tökéletes,
egyenletes vastagságú tésztalapokat.
A csomagban található használati útmutató és receptek segítenek az autentikus olasz tészta elkészítésében. A 3 év garancia biztosítja a termék hosszú élettartamát és megbízhatóságát.
Igazi olasz házi tészta ( Pasta ) elkészítéséhez:
Hozzávalók:
- 250 g búza finomliszt
- 250 g durumbúza liszt
- 5 db tojás
- víz kb. 2,5 dl
- Keverd össze a kétféle lisztet egy tálban.
- Öntsd a lisztet egy deszkára, púpozd fel, majd alakíts ki egy mélyedést a közepén. A tojásokat ebbe üsd bele.
- Keverd a tojásokat villával, és alaposan dolgozd össze a liszttel. Ne adj hozzá sót!
- A vizet folyamatosan adagolva gyúrd össze a tésztát kézzel, amíg teljesen sima és homogén nem lesz.
- Ha a tészta túl száraz, adj hozzá vizet, ha túl ragacsos, adj hozzá egy kis lisztet.
- A tökéletes tészta soha nem ragad az ujjadhoz, és egy rugalmas masszát alkot.
- Amikor elkészültél vele, szórd meg enyhén liszttel, és vágd kb. 3 centis szeletekre.
A szeleteket lapítsd ki, szórd meg liszttel, és kezdődhet a nyújtás a Tescoma tésztagéppel.
- Állítsd a gép szabályozógombját a 7-re úgy, hogy a két sima görgő teljesen nyitva legyen.
- Tedd a tésztát a görgők közé, és kezdd el a gép karját forgatni az óramutató járásával megegyező irányban.
- Az első kilapított lapot hajtsd félbe és újra nyújtsd ki a 7-es állásban.
- Ezután állítsd a szabályzógombot 6-es állásba, és tekerd le újra a tésztát.
- Ezt a lépést addig ismételd 5-6 alkalommal egyre kisebb számot választva a gombon, amíg a tésztalap hosszú, vékony és szabályos formájú lesz.