Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Marcato Atlas 150 mechanikus 3 funkciós olasz tésztakészítő gép - 128012

Marcato
36.990 Ft
29.999 Ft
Kedvezmény: -19%
Menny.:db
Szállítási idő: Rendelésre, 2-5 munkanap
Szállítási díj: 1.099 Ft
Cikkszám: 128012
Vonalkód: 8000011002057
  • Tradícionális olasz tésztakészítő gép
  • Tésztanyújtó és tésztavágó
  • Rozsdamentes acél váz, eloxált aluminium hengerek
  • Válassza az eredetit, Made in Italy
Nem értékelt
70 000 Ft felett ingyenes szállítás
Több mint 10 000 termék raktáron
Ingyenes átvétel üzletünkben
Mosonmagyarováron közel 200 négyzetméteres üzletünkben
Válogatott termékkínálat!
Mi figyelünk a minőségre!
Kártyás fizetési lehetőség
Fizessen kényelmesen a kártyájával
36.990 Ft
29.999 Ft
Kedvezmény: -19%
Menny.:db

Leírás

Marcato Atlas 150 mechanikus 3 funkciós olasz tésztanyújtó és vágó gép

A Marcato Atlas tésztakészítő gép az egyik legsokoldalúbb tészta készítő, több mint 80 éves múltra tekint vissza.

A gép teljes egészében kiváló minőségű krómozott acélból készül, tervezve és összeszerelve Olaszországban.
Az alkatrészek legkisebb részleteit is úgy tervezték, hogy biztosítsák a termék tartósságát és megkönnyítsék a tisztítást és a felhasználást.

A tésztakészítő görgői eloxált alumíniumbol készülnek, minden egyes hengert Marcato a tervezte és szabadalmaztatta.
Atlas 150 Chrome tésztakészítő könnyen az asztalhoz rögzíthető.
A géphez több mint 7 cserélhető tartozék kapható, ezek külön vásárolhatóak

A Marcato tésztagép
- nyújt
- vág 1,5 mm cérnametéltet
- vág 6mm szélesmetéltet

- speciális ötvözetű görgői nem hagynak nyomot a tésztán
- vízzel érintkezve nem rozsdásodnak
- könnyen tisztíthatóak, ronggyal vagy ecsettel

Mérete: 200x200x155 mm
Súly: 2,7 kg


A Marcato eredeti receptje az igazi olasz házitészta (Pasta) elkészítéséhez:

Hozzávalók:

  • 250 g búza finomliszt
  • 250 g durumbúza liszt
  • 5 db tojás
  • víz kb. 2,5 dl


Keverd össze a kétféle lisztet egy tálban.
öntsd a lisztet egy deszkára, púpozd fel, majd alakíts ki egy mélyedést a közepén. A tojásokat ebbe üsd bele.
Keverd a tojásokat villával, és alaposan dolgozd össze a liszttel. Ne adj hozzá sót!
A vizet folyamatosan adagolva gyúrd össze a tésztát kézzel, amíg teljesen sima és homogén nem lesz.
Ha a tészta túl száraz, adj hozzá vizet, ha túl ragacsos, adj hozzá egy kis lisztet.
A tökéletes tészta soha nem ragad az ujjadhoz, és egy rugalmas masszát alkot.
Amikor elkészültél vele, szórd meg enyhén liszttel, és vágd kb. 3 centis szeletekre.

A szeleteket lapítsd ki, szórd meg liszttel, és kezdődhet a nyújtás a Marcato tésztagéppel.

állítsd a gép szabályozógombját a 0-ra úgy, hogy a két sima görgő teljesen nyitva legyen.
Tedd a tésztát a görgők közé, és kezdd el a gép karját forgatni az óramutató járásával megegyező irányban.
Az első kilapított lapot hajtsd félbe és újra nyújtsd ki a 0-ás állásban.
Ezután állítsd a szabályzógombot 1-es állásba, és tekerd le újra a tésztát.
Ezt a lépést addig ismételd 5-6 alkalommal egyre nagyobb számot választva a gombon, amíg a tésztalap hosszú, vékony és szabályos formájú lesz.
(Az alábbi videó részletesen bemutatja a megfelelő mozdulatokat)

A Marcato alapgép gyárilag kétfajta szélességű tésztát tud vágni:
- 1.5 mm széles hosszúmetélt (Tagliolini)
- 6 mm széles szélesmetélt (Fettuccine)

Ezek elkészítéséhez helyezd be a forgatókart a vágóhengerek megfelelő furatába annak megfelelően, hogy melyik fajta tésztát szeretnéd elkészíteni, majd az előzőekben kinyújtott tésztalapot adagold a megfelelő nyílásba és óvatosan tekerd a forgatókart óramutatóval megegyező irányba.
A gépből kijövő tésztacsíkokat egy fakanállal tudod felfogni.

Ennél a lépésnél tud hasznos eszköz lenni a Marcato Tacapasta tésztaszárító állvány, amelyen rengeteg csíkokra vágott tésztát tudsz elhelyezni.
A Tacapasta állványhoz tartozik egy többfunkciós műanyag rúd, amellyel a gépből kijövő tésztát felfoghatod és átrakhatod az állványra, illetve egy vágóéllel is rendelkezik, ami a kinyújtott tésztalapok szabályos téglalap formájának kialakításában is segít

Tippek:
- ne használj hideg tojást egyenesen a hűtőszekrényből, hagyd egy fél órát felhasználás előtt szobahőmérsékletre melegedi
- ne sózd meg a tésztát, a sót mindig a forró vízhez add hozzá
- az elkészült tésztát maximum 1 hónapig használd fel, még akkor is ha frissen lefagyasztottad
- ha a tésztagép hengerein az előző nyújtásból kis darabkák maradtak, a legegyszerűbben egy frissen gyúrt tésztadarab gépen való átküldésével tudod eltávolítani

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Youtube videók

Raktáron lévő termékeinket üzletünkben megtekintheti, megvásárolhatja.